EPC-berekening

Wat is het?
KUBURO - energieadviesNieuwe gebouwen moeten aan bepaalde eisen voldoen op het gebied van energiezuinigheid. Dit wordt uitgedrukt in de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Hoe lager de EPC, hoe zuiniger het gebouw. De EPC kan worden aangetoond middels een EPC-berekening. Deze is onbeperkt geldig tenzij het pand ingrijpend wordt verbouwd. Voor nieuwe woningen geldt sinds 1 januari 2011 een EPC-grenswaarde van 0,6. Voor nieuwe utiliteitsgebouwen (gebouwen als kantoren, scholen, fabrieken, kazernes, ziekenhuizen en dergelijke) verschillen de grenswaarden per gebouwfunctie.

Wanneer nodig?
De EPC-berekening is één van de indieningsvereisten van de aanvraag omgevingsvergunning. U kunt van deze dienst daarom het beste gebruik maken voordat u uw bouwaanvraag indient. U kunt deze dienst ook inschakelen zodra u van het bevoegd gezag (meestal de gemeente) het verzoek heeft gehad de EPC-berekening in te dienen of wanneer het bevoegd gezag de indiening van de EPC-berekening als voorwaarde heeft gesteld in de vergunning.

Wat kost het?
Hoeveel de EPC-berekening kost is afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw project. In onze webshop hebben wij een aantal veelvoorkomende varianten opgenomen. U kunt ons al inschakelen vanaf de zeer lage prijs van €199,-! Past uw project niet in de standaardvarianten in de webshop? Geen zorgen: neem contact met ons op en ontvang een op uw werk gespecificeerde, scherpe maatwerkofferte!

Waarom bij KUBURO?
U zou KUBURO in kunnen schakelen vanwege de zeer lage prijs voor een EPC-berekening. U zou KUBURO ook in kunnen schakelen vanwege onze jarenlange ervaring, 100% tevreden klanten of omdat wij gespecialiseerd zijn in energieadvies. Het beste argument om KUBURO in te schakelen voor de EPC-berekening is waarschijnlijk omdat wij jarenlange ervaring hebben, de beste rekensoftware gebruiken en daarom een perfect op uw project afgestemd EPC-rapport kunnen overhandigen! Welke reden kiest u?