Energielabel (bestaande bouw)

Wat is het?
KUBURO - energieadviesHet energielabel voor woningen geeft aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met ander huizen van hetzelfde type. Er zijn verschillende klassen: energielabel A++ (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer onzuinig).
Om vast te stellen tot welke klasse een woning behoort beoordeelt KUBURO de woning. Er wordt dan gelet op eigenschappen die invloed hebben op het energieverbruik, zoals isolatie en de installatie voor warm water en verwarming. Het energielabel is een rapport van enkele pagina's. Daarin staan de eigenschappen van de woning, onze gegevens en standaardadviezen om de woning energiezuiniger te maken. En natuurlijk welk energielabel het huis heeft gekregen.

Wanneer nodig?
In principe bent u verplicht bij verkoop van de woning een energielabel te overhandigen. Echter, op deze verplichting staat geen sanctie. Om die reden worden energielabels nog niet massaal afgegeven. U kunt uiteraard ook een energielabel aanvragen indien u uw woning (nog) niet wilt verkopen. Hieronder worden twee redenen gegeven een energielabel aan te vragen.

Eenvoudiger energie besparen
Het energielabel voor woningen is ingesteld in 2008, wegens een Europese richtlijn. Doel van het energielabel is consumenten te stimuleren hun huis energiezuiniger te maken. Het energielabel geeft aan waar nog mogelijkheden zitten voor energie besparende maatregelen.

Woning meer waard
De verwachting is dat koopwoningen met een groen energielabel (energiezuinig) makkelijker verkocht raken, en voor een gemiddeld hogere prijs, dan woningen met een rood energielabel. In de toekomst is het misschien zelfs mogelijk een hogere hypotheek te krijgen voor een energiezuinige woning. Dat is een extra reden om te letten op het energielabel en te investeren in energiebesparing.

Wat kost het?
Een energielabel is altijd hetzelfde, ongeacht welke adviseur u inschakelt. U hoeft daarom niet te letten op kwaliteit maar enkel op de beste prijs. KUBURO kan voor u een energielabel het goedkoopste aanbieden! U kunt ons al inschakelen vanaf de zeer lage prijs van €129,-!
In onze webshop hebben wij een aantal veelvoorkomende varianten opgenomen. Past uw project niet in de standaardvarianten in de webshop of wilt u meerdere energielabels aanvragen (en een mooie korting ontvangen)? Geen zorgen: neem contact met ons op en ontvang een scherpe maatwerkofferte!

Waarom bij KUBURO?
U zou KUBURO in kunnen schakelen vanwege onze jarenlange ervaring, 100% tevreden klanten of omdat wij gespecialiseerd zijn in energieadvies. Het beste argument om KUBURO in te schakelen voor het energielabel is waarschijnlijk omdat wij de goedkoopste zijn! Welke reden kiest u?